• قالب سبز
  • قالب سبز
  • قالب سبز

  تبليغات شما در اين محل


درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید

موضوعات

آرشيو مطالب

نويسندگان

پيغام مدير
به وبلاگ کلوب بچه های دانشگاه بعثت شیراز خوش آمديد ...
قالب اين وبلاگ با به روزترين امكانات توسط جديترين مرجع قالب ، قالب سبز ساخته شده .
اميد است از وبلاگ من حداكثر استفاده را بريد .
با تشكر مدير : کلوب بچه های دانشگاه بعثت شیراز
نشاسته

 

نگاه کلی

نشاسته ترکیب پیچیده‌ای از

کربوهیدرات‌ها و غیر قابل

انحلال در

آب است. از آن برای

تولید چسب و

کاغذ و در

صنایع نساجی استفاده می‌کنند. از لحاظ

بیوشیمی نشاسته از دو نوع

پلیمر کربوهیدرات به نام

آمیلاز و

آمیلو پکتین (پلی‌ساکاریدها) تشکیل شده است. مونومرهای این

پلی‌ساکاریدها واحدهای

گلوکز هستند که به روش سر به دم به یکدیگر وصل شده و تشکیل پیوندهای آلفا 1 و 4 را می‌دهند. روی هم رفته ساختار آمیلوپکتین به سادگی سایز زنجیرهای پلی‌ساکاریدی نیست. در این پلی‌ساکارید دو واحد گلوکز از طریق پیوندهای 1 و 6 آلفا به یکدیگر متصل شده و تشکیل شاخه‌های فرعی را می‌دهند.

 

ساختار نشاسته

از لحاظ ساختاری نشاسته یک ترکیب خوشه‌ای از لیمرهای خطی است که در آن پیوندهای زنجیری آلفا 1 و 4 ستونی از واحدهای گلوکز و شاخه‌های فرعی با پیوند آلفا 1 و 6 را تشکیل داده‌اند. نشاسته در

ملکول بعنوان

انرژی ذخیره می‌شود. در

گیاهان ، نشاسته در

اندام سلولی ویژه به نام

آمیلوپلاست ذخیره می‌شود.

 

منابع نشاسته

نشاسته در اغلب

میوه‌ها ،

دانه‌ها ،

غلات و

غده‌های گیاهی ، (

سیب زمینی) یافت می‌شود. 4 منبع عمده نشاسته عبارتند از:

ذرت ، سیب زمینی ،

گندم و

برنج.

 

کاربرد

نشاسته برای

تولید چسب و

کاغذ و برای آهار زدن برخی پارچه‌ها استفاده می‌شود. همچنین در

آشپزی و برای تهیه برخی از غذاها و شیرینی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در قرن 19 و اوایل قرن بیستم از نشاسته رختشویی (آهار) که از مخلوط نشاسته و آب تشکیل می‌شد برای صاف کردن یقه و سر آستین پیراهن‌های مردانه موقع اتوکشی استفاده می‌کردند.

 

نشاسته حیوانی

نشاسته حیوانی

گلیکوژن نام دارد و در

کبد ذخیره می‌شود تا هنگام نیاز بدن به انرژی ، مورد استفاده قرار گیرد و از لحاظ ساختار و سایر خواص با نشاسته گیاهی متفاوت است.

 

تست نشاسته

برای دانستن اینکه نمونه‌ای حاوی نشاسته است به آن مقداری محلول

ید (یدید پتاسیم در آب) اضافه می‌کنند در صورت وجود نشاسته در ترکیب ، رنگ زرد محلول ید به آبی تیره تغییر می کند.

     نويسنده : سامی        دسته : <-PostCategory->        13:41 - شنبه 26 آذر 1390برچسب:,        بازديد :              
گلوکز



تصویر
ساختمان گلوکز

منابع گلوکز

گلوکز که در طبیعت به حالت آزاد و یا در ترکیب یافت می‌شود، نه تنها متداولترین قند است، بلکه فراوان‌ترین ترکیب شیمیایی طبیعت نیز محسوب می‌شود. گلوکز در حالت آزاد در اکثر گیاهان عالی‌تر ملاحظه می‌گردد. این قند ، همراه با D- فروکتوز در غلظتهای قابل ملاحظه در انگور ، انجیر و سایر میوه‌های شیرین و در عسل وجود دارد. همچنین در غلظتهای کمتر ، می‌توان آن را در خون و در لنف ملاحظه نمود.

سلولز ، نشاسته و گلیکوژن ، تماما از واحدهای گلوکز تشکیل شده‌اند. همچنین گلوکز بزرگترین جزء ساختمانی بسیاری از الیگوساریدها بویژه ساکاروز و بسیاری از گلیکوزیدها را تشکیل می‌دهد. این قند را می‌توان بروش تجارتی از هیدرولیز نشاسته ذرت به توسط یک اسید معدنی رقیق تهیه کرد. گلوکز تجاری حاصله ، در حد زیادی در کارخانجات شیرینی و مربا و الکل و کمپوت سازی مورد استفاده واقع می‌شود.

 


 

     نويسنده : سامی        دسته : <-PostCategory->        13:34 - شنبه 26 آذر 1390برچسب:,        بازديد :              
ساکارز



تصویر
واکنش تشکیل ساکارز از گلوکز و فروکتوز

دید کلی ساکارز ، قند معمولی ، یکی از مواد شیمیایی طبیعی است که بدون تغییر مصرف می‌شود. (آب و NaCl ، مثالهای دیگری هستند.)

 

 

استخراج ساکارز

مصرف سالانه ساکارز در آمریکا ، در حدود 45 کیلوگرم برای هر نفر است. ساکارز از نیشکر و چغندرقند استخراج می‌شود و فراوانی طبیعی آن ، بین 14 تا 20 درصد است. ساکارز در بسیاری از گیاهان دیگر با غلظت کمتر نیز یافت می‌شود. تولید جهانی ساکارز در حدود 70 تریلیون کیلوگرم در سال است و کشورهای هستند (مانند کوبا) که اقتصاد آنها بستگی به قیمت ساکارز دارد.

 

 

ساختمان ساکارز

ساکارز یک ترکیب دی‌ساکارید متشکل از دو واحد گلوکز و فروکتوز است. ساختمان ساکارز از رفتار شیمیایی در هیدرولیز اسیدی و تبدیل آن به گلوکز و فروکتوز مشخص می‌شود. ساکارز یک قند غیر کاهنده است، تشکیل اوسازون نمی‌دهد و موتاروتاسیون در آن صورت نمی‌گیرد. این پدیده ها مشخص می‌کند که دو واحد منوساکارید توسط یک پُل استالی از طریق کربن‌های آنومری به هم متصل شده‌اند. لذا دو عامل همی استالی حلقوی یکدیگر را محافظت می‌کنند. پراش اشعه X این فرضیه را تایید می‌کند.


تصویر
ساختمان ساکارز


 

 

ایزومری در ساختار ساکارز

ساکارز ، دی‌ساکاریدی است که در آن ، فرم D-α- گلوکوپیرانوزی گلوکز به D-β- فروکتوز فورانوز متصل شده است. دو ساختمان ایزومری از ساکارز وجود دارد که از چرخش در ساختار ساکارز حاصل می‌شود. ساکارز ، دارای چرخش مخصوص 66,5+ است. واکنش محلول آبکی اسید با آن ، چرخش مخصوص را کاهش می‌دهد تا به 20,0- درجه سانتی‌گراد برسد. همین اثر با آنزیم انورتاز مشاهده می‌شود.

این پدیده به انورسیون (معکوس شدن) ساکارز شناخته شده و مکانیسم آن وابسته به موتاروتاسیون منوساکاریدها است. این پدیده ، شامل سه واکنش جداگانه می‌شود. هیدرولیز دی‌ساکارید به منوساکاریدهای D-α- گلوکز پیرانوز و D-β- فروکتوز فورانوز ، موتاروتاسیون D-α- گلوکوپیرانوزید به مخلوط در حال تعادل با فرم β وموتاروتاسیون D-β- فروکتوز فورانوز به فرم کمی پایدار D-β- فروکتوز پیرانوز.

به دلیل اینکه چرخش مخصوص فروکتوز 92- درجه سانتی‌گراد و مقدار آن برای گلوکز 52,7 درجه سانتی‌گراد است، در نتیجه مخلوط دارای چرخش نهایی منفی است که از مقدار اصلی محلول ساکارز معکوس شده است.

 

 

اتصال اجزای ساکارز

ساکارز دارای یک پیوند استالی بین کربن‌های آنومری در دو جزء قندی است. بطور کلی ، استالها ، اجزای قندهای پیچیده را به هم متصل می‌کنند.

     نويسنده : سامی        دسته : <-PostCategory->        13:32 - شنبه 26 آذر 1390برچسب:,        بازديد :              
فال حافظ

فال حافظ  

ابتدا نيت كنيد
سپس براي شادي روح حضرت حافظ يك صلوات بفرستيد
حالا بروی عکس زیر کلیک کنید.

ای حافظ شیرازی! تو محرم هر رازی!
تو را به خدا و به شاخ نباتت قسم می دهم
که هر چه صلاح و مصلحت می بینی برایم آشکار و
آرزوی مرا براورده سازی.

براي گرفتن فال خود اينجا را كليك كنيد

     نويسنده : سامی        دسته : <-PostCategory->        10:10 - چهار شنبه 9 آذر 1390برچسب:,        بازديد :              
کتاب
شما ميتوانيد اين ماهنامه را بر روي تمامي گوشي هاي تلفن همراه كه قابليت پشتيباني از سيستم عامل جاوا را داشته باشند نظير نوکيا، سوني اريکسون، سامسونگ و ... اجرا و مشاهده کنيد.

 
 
وب سایت فارسی زبان برای دانلود ها | www.4downloads.ir

برخی از عناوین شماره ششم :
- پرونده ويژه (پرونده ي کاملي راجع به ميراث جهاني پاسارگاد)
- رمضان نامه (شامل ادعيه و توصيه ها و مطالبي که قبل از شروع ماه مبارک بايد بدانيد)
- لبخند (شامل چندين مطلب طنز)
- داستان (شامل يک داستان زيبا از اميرحسن چهل تن، يک داستان کهن پارسي و چندين داستانک)
- پاپ کورن (شامل چندين مطلب جالب)
- دل نوشته (شامل چندين مطلب عاشقانه و عارفانه)
- دنياي عجيب (چند مطلب خواندني در مورد مسايل ماوراطبيعه)
- کاميابي (چند مطلب خواندني براي يک زندگي زيبا تر)
- رولت روسي (شامل چند نوشته ي اجتماعي)
- عکس ماه (يک عکس جالب و نقد آن عکس)
- دنياي فناوري اطلاعات (شامل چندين خبر جديد از دنياي IT‏‏)
- معرفي فيلم (معرفي يک فيلم جديد)
- پيشنهاد ماه (يک منوي پيشنهادي براي ديدن يک فيلم، گوش دادن به يک آلبوم موسيقي، خواندن يک کتاب، مشاهده يک سايت و معرفي يک بازي کامپيوتري)
- و چندين مطلب خواندني ديگر ...

لینک های دانلود

     نويسنده : سامی        دسته : <-PostCategory->        8:21 - چهار شنبه 2 آذر 1390برچسب:,        بازديد :              
مفهوم اسرار آمیز خلاقیت

مفهوم اسرار آمیز خلاقیت

 

 

به پرواز زنبور دقت کن !

 

در میان موجودات ، آنچه انسان را از دیگران متمایز ساخته و او را اشرف مخلوقات کرده ، داشتن قوه تفکر و درک کلیات است .

زندگی انسان در طول تاریخ هرگز از تفکر و اندیشه خالی نبوده است ؛ اما چیزی که مهم است و ابعاد موثر این تفکر را وسعت می بخشد ، پویایی اندیشه است . انسانی که پیوسته تفکر می کند و ذهن را از محبوس شدن در چارچوب ثابت و قواعد معین رها می کند و هر بار امور را به نحوی نو به هم مرتبط می سازد ، می تواند ایده یی جدید ارایه کند و در اینجا است که خلاقیت ظهور و بروز پیدا می کند .

خلاقیت ، همواره مفهومی اسرار آمیز ، وسیع و بسیار پیچیده بوده است ، بالاترین توانمندی تفکر و محصول نهایی ذهن و اندیشه انسان دانست اما صرف نظر از این باور قدیمی که خلاقیت را ناشی از نیروی اسطوره یی و ماورایی می پنداشتند در قلمرو علم روانشناسی و رفتارشناسی جدید نیز به دلیل ابهام و پیچیدگی ماهیت خلاقیت ، میان روانشناسی و پژوهشگران ذهن و روان در تعریف و تبیین آن اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد .

     نويسنده : سامی        دسته : <-PostCategory->        10:46 - شنبه 5 آذر 1390برچسب:,        بازديد :              

لينک دوستان

لينک هاي روزانه

امكانات وبلاگ
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 10
بازدید ماه : 744
بازدید کل : 199177
تعداد مطالب : 155
تعداد نظرات : 50
تعداد آنلاین : 1


Alternative content


شروع کد تغییر شکل موس -->